TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerHvor er det best å reise i mars 2025?

Hvor er det best å reise i mars 2025?

18.08.2024
Vis alle innlegg

Planlegger du å reise i mars 2025?

Det er et vell av fantastiske feriemål du kan utforske. Hvor er det best å reise i mars?

Vi har samlet tolv reisemål som tilbyr eksepsjonelle opplevelser i mars.

Hvilket er din favoritt?

Var det ikke mars du så etter? Ta en titt på anbefalingene våre for hvor du bør reise i januar og februar.

Afrikansk elefant i frodige omgivelser i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika.

Sør-Afrika – frodig høstlandskap

Mars markerer starten på høsten i Sør-Afrika, noe som betyr behagelige temperaturer og mindre regn. Cape Town tilbyr spektakulære landskap, vingårder og kulturopplevelser, mens elvene i Kruger nasjonalpark er fylt med vann, og vegetasjonen er grønn og frodig etter regntiden.

I Cape Town kan du nyte vakre strender, besøke det berømte Table Mountain og utforske det sjarmerende Waterfront-distriktet. Det er også en flott tid å besøke de mange vingårdene i regionen og nyte en avslappende dag med vinsmaking. Kruger nasjonalpark er kjent for sine safarier, hvor du kan oppleve «The Big Five» i sine naturlige omgivelser.

Tre grunner til å besøke Sør-Afrika i mars:

1. Behagelig høstvær for å utforske Cape Town.
2. Vingårder i full blomst.
3. Vakre, frodige landskap i Kruger nasjonalpark.

Se våre reiser til Sør-Afrika her

Kirsebærblomst ved Osaka slott i Japan.

Japan – våren kommer med kirsebærblomster

Mars markerer starten på våren i Japan. De første kirsebærblomstene begynner å blomstre og skaper en magisk atmosfære. Dette fenomenet kalles Sakura og er en opplevelse du ikke bør gå glipp av hvis du er i Japan i vårmånedene. Parker og hager er fylt med både lokalbefolkningen og besøkende som kommer for å nyte synet av de vakre blomstene. Kirsebærblomstringen er så populær at den bare det å se på den har fått sitt eget navn, Hanami (花見).

Været i mars er på den kjøligere siden, men mildt og med lite regn. Byer som Tokyo og Kyoto tilbyr et vell av kulturelle og historiske attraksjoner, fra gamle templer til moderne skyskrapere, som er fantastiske å utforske i det milde vårværet.

Tre grunner til å besøke Japan i mars:

1. Opplev kirsebærblomstringen, Sakura.
2. Mildt vårvær.
3. Ideelt vær for sightseeing i byer.

Se våre reiser til Japan nedenfor:

Kvinne står på en hengebro i Monteeverde i Costa Rica.

Costa Rica – solfylt og eventyrlystent

Costa Rica er fantastisk å besøke i mars, spesielt hvis du drømmer om en solfylt ferieopplevelse.

Måneden faller i landets tørre årstid og er en av de varmeste og mest solrike tidene av året, noe som gjør mars ideell for å utforske Costa Ricas rike natur og dyreliv, samt slappe av på landets vakre sandstrender.

I løpet av den tørre sesongen kan dyrelivet i Costa Rica være lettere å få øye på enn i regntiden. Dette er fordi det er færre vannkilder, og dyrene samles rundt de få som finnes.

Costa Rica er i hovedsak et katolsk land og feirer mange kristne helligdager. Den 19. mars hvert år feires Día de San José, festdagen for Josef, skytshelgen for Costa Ricas hovedstad, San José. Dagen feires med messer i kirker og familiesammenkomster. Hvis du vil oppleve dette, kan du gå i kirken, der du mest sannsynlig blir ønsket velkommen med et smil.

Tre grunner til å besøke Costa Rica i mars:

1. Svært lite eller ikke noe regn.
2. Enklere å se dyrelivet samle seg rundt færre fylte vannkilder.
3. Perfekt vær for en badeferie.

Se våre reiser til Costa Rica nedenfor:

Leopard ligger på en stein i Yala nasjonalpark i Sri Lanka.

Sri Lanka – dyreliv og solfylte dager

Mars tilbyr noe av årets beste vær på Sri Lanka, noe som gjør det til en utmerket tid å utforske landets mangfoldige natur og kultur. Med solfylte dager og varme temperaturer er det ideelt for å besøke både kulturelle attraksjoner og vakre strender.

Hvis du besøker Sri Lanka i mars, har du en god sjanse til å se det fantastiske srilankiske dyrelivet. Du kan være heldig nok til å se leoparder som soler seg i Yala nasjonalpark, og det er mange muligheter til å observere de mange fascinerende elefantene i Udawalawe nasjonalpark.

Sri Lanka tilbyr også et vell av kulturelle og historiske opplevelser, perfekt for å utforske i tørt og behagelig vær. Oppdag de gamle byene Polonnaruwa og Anuradhapura, sammen med deres fantastiske ruiner og fantastiske stupas.

Tre grunner til å besøke Sri Lanka i mars:

1. Varme og solfylte dager ideelle for badeferier.
2. Godt vær for å utforske historiske steder.
3. Flotte muligheter til å se dyrelivet på Sri Lanka.

Se våre reiser til Sri Lanka nedenfor:

Gammel amerikansk bil i Trinidads brosteinsbelagte gater

Cuba – mildt vær og musikkfestivaler

Mars faller i Cubas tørre årstid, kjent som la seca, og byr på sol og tørt vær.

Cubas beliggenhet i Det karibiske hav sikrer at de høye temperaturene balanseres av kjølig vind, mens sjøtemperaturen forblir varm og mild.

Det behagelige været gjør måneden perfekt for utendørsopplevelser. Nyt en spasertur gjennom gatene i Havanna eller Trinidad i tørt vær, eller dra nytte av de solfylte timene på noen av de sjarmerende cubanske strendene.

I tillegg arrangeres flere musikkfestivaler på Cuba i mars. Utforsk for eksempel Havana World Music Festival i midten av mars, eller den populære perkusjonsfestivalen Fiesta Del Tambor, som også finner sted i Havanna.

Tre grunner til å besøke Cuba i mars:

1. Tørt og solfylt vær.
2. Gode temperaturer for utendørsopplevelser.
3. Mulighet til å oppleve musikkfestivaler.

Se våre reiser til Cuba nedenfor:

Utsikt over Great Ocean Road i Australia på en solrik dag.

Australia – fantastisk høst

I mars får du en unik mulighet til å oppleve det beste av både de tørre og regnfulle årstidene. Mars faller i slutten av Nord-Australias regntid, så landskapet vil være frodig og grønt, mens regnet begynner å avta.

Den australske høsten begynner i mars, og temperaturen begynner å synke. Sesongen er bra for en biltur på for eksempel Great Ocean Road, da været ikke er for varmt.

Værforholdene er også ideelle for sightseeing i Australias livlige byer som Sydney, Brisbane eller Melbourne, som tilbyr museer, kafeer, restauranter og sjarmerende nabolag.

Det første høstværet med mildere temperaturer gjør mars ideell for å oppleve Australias fantastiske nasjonalparker og la deg bli fengslet av det vakre landskapet som er dekket av høstfarger.

Tre grunner til å besøke Australia i mars:

1. Frodige landskap.
2. Gode forhold for en biltur.
3. Hyggelig vær for å besøke de vakre nasjonalparkene.

Sjekk ut våre reiser til Australia

Tuk Tuk med utsikt over et tempel i Bangkok

Thailand – byer og vakre sandstrender

Thailand tilbyr behagelig vær i mars, noe som gjør det til en ideell måned å utforske både byer og strender.

Det er en fantastisk måned å besøke noen av Thailands vakre øyer, som Koh Samui eller Phuket, hvor det asurblå havet er varmt og solen lar deg slappe av på de fantastiske sandstrendene.

Utforsk spennende byer som Bangkok eller Chiang Mai, der temperaturen er varm, men ennå ikke ekstremt høy. Du kan rusle rundt, nyte de mange vakre templene eller prøve det unike thailandske kjøkkenet.

Hvis du besøker Khao Sok nasjonalpark i mars, kan du oppleve fargerik vegetasjon ettersom mange planter begynner å blomstre. Mars er også en god måned for å oppleve dyreliv rundt innsjøen, der dyr søker til vannet i varmt vær.

Tre grunner til å besøke Thailand i mars:

1. Ideelt vær for å utforske thailandske byer.
2. Hyggelige temperaturer for en badeferie.
3. Opplev natur og dyreliv på Khao Sok.

Se våre reiser til Thailand nedenfor:

Havskilpadde i vannet på Galapagosøyene

Galápagosøyene – snorkling og skilpadder

På Galápagosøyene kan du oppleve det unike dyrelivet uansett når du reiser. Opplevelsene varierer imidlertid avhengig av måneden du velger å reise.

Mars faller i regntiden på øyene, noe som betyr varme temperaturer, men med mer regn. Det er imidlertid roligere strømmer i det varme havet, noe som gir bedre sikt og gjør tiden ideell for snorkling.

Hvis du reiser til Galápagosøyene i mars, kan du oppleve grønne havskilpadder langs kysten, der de forbereder seg på å legge egg når mørket faller. I tillegg bygger marine iguaner reir på Fernandina og North Seymour, mens du kan se aktive pingviner på kysten.

Tre grunner til å besøke Galápagosøyene i mars:

1. Varmt vær.
2. God sikt i havet, ideelt for snorkling.
3. Rikt dyreliv langs kysten, for eksempel havskilpadder og pingviner.

Se våre reiser til Galapagosøyene nedenfor:

Drueranker i Mendoza, Argentina

Argentina – vin og ville landskap

Hvis du drømmer om en tur til Argentina, der du kan utforske det fascinerende landskapet, vakre nasjonalparker eller den pulserende hovedstaden i Buenos Aires på samme reise, er mars den perfekte måneden.

Høsten nærmer seg Argentina i mars, slik at de høye sommertemperaturene gradvis reduseres, noe som baner vei for mer behagelige værforhold. Vinregionen Mendoza er spesielt unik om høsten, når du kan oppleve den årlige vinfestivalen.

Både ved Iguazúfallene og i Patagonia har temperaturen falt, og det regner mindre, noe som gjør mars til en god måned for å oppleve Argentinas fantastiske natur.

Mars er også en god måned å besøke Buenos Aires, hvor det fuktige og varme sommerværet trekker seg tilbake. Det kan være sporadiske regnbyger, noe som gjør det ideelt å besøke noen av de mange barene og kafeene i byens spennende nabolag.

Tre grunner til å besøke Argentina i mars:

1. Vinfestival i Mendoza.
2. Perfekt vær for naturopplevelser.
3. Godt vær i Buenos Aires.

Se våre reiser til Argentina her

Gate i Cartagena, Colombia

Colombia – fargerik kultur og fantastisk natur

I det meste av Colombia faller mars i den tørre årstiden, noe som gjør det til en god måned å utforske Colombias mangfoldige skjønnhet, fra Andesfjellene til kafferegionen, Cartagena eller ruinene av Den tapte byen.

Turen til Den tapte byen er ideell i mars når stiene er tørre og fører deg til vakker solrik utsikt.

I Andes-regionen er vårværet mildt, og det er ingen tilfeldighet at byen Medellín har kallenavnet «den evige vårens by», som utvilsomt er verdt et besøk på vårens reise.

En tur til Colombia er ikke komplett uten et besøk til den vakre byen Cartagena i Nord-Colombia. Her byr mars på varme, solfylte dager som er perfekte for å utforske de sjarmerende brosteinsbelagte gatene.

Tre grunner til å besøke Colombia i mars:

1. Tørr sesong med mindre nedbør.
2. Tørre stier og solfylt utsikt under turen til Den tapte byen.
3. Ideelt vær for å utforske Cartagenas fargerike gater.

Se våre reiser til Colombia nedenfor:

Utsikt over Ha Long-bukten i mars

Vietnam, Laos og Kambodsja – en reise gjennom Indokina

Mars er en utmerket måned for å kombinere en tur til de tre asiatiske landene Vietnam, Laos og Kambodsja, tidligere kjent som Indokina. I mars er været behagelig i alle tre landene.

Mars i Vietnam er perfekt for utendørsaktiviteter, da været er solfylt og tørt med minimalt med regn. Dette er en av de beste tidene å besøke den fantastiske Ha Long-bukten, hvor imponerende kalksteinssøyler stiger fra smaragdgrønt vann.

Mars faller innenfor Laos’ tørre årstid og tilbyr varmt vær, solskinn og minimale regnbyger, noe som gjør årstiden ideell for å utforske de mange attraksjonene i Luang Prabang.

På samme måte gir Kambodsjas tørre årstid i mars gode forhold for å besøke det imponerende tempelkomplekset Angkor Wat, med tørt vær og behagelig milde temperaturer.

Tre grunner til å besøke Indokina i mars:

1. Varmt og behagelig vær i alle tre landene.
2. Ideelt vær for kulturopplevelser som Angkor Wat.
3. En flott tid for naturopplevelser med lite regn.

Se våre reiser til Indokina nedenfor:

Solrik dag ved Chichen Itza i Mexico

Mexico – vårens under

Mexico er et populært reisemål i mars, siden landets tørre årstid tilbyr et tørt og mildt klima som ikke er for varmt.

Måneden er derfor ideell for å utforske Mexicos fantastiske byer. I Mexico City kan du nyte synet av de vakre jacarandatrærne som blomstrer i lilla nyanser på Reforma Avenue i mars.

Vårjevndøgn faller 20. mars og er en viktig dag i tradisjonell mayakultur. Dagen symboliserer fornyelse og vekst og har blitt feiret av mayaene med seremonier og gamle ritualer i mange år. Hvert år samles tusenvis av mennesker på steder som Chichen Itza, der bygningsstrukturen inkorporerer solens bevegelse og kaster imponerende skygger over ruinen, spesielt på vårjevndøgn.

Tre grunner til å besøke Mexico i mars:

1. Mildt klima som ikke er for varmt.
2. Blomstrende lilla jacarandatrær i Mexico City.
3. Feiring av vårjevndøgn.

Se våre reiser til Mexico nedenfor:

Disse destinasjonene tilbyr et bredt spekter av opplevelser og er perfekte for reiser i mars. Enten du drømmer om kulturelle opplevelser, naturopplevelser eller badeferier, vil du finne noe som passer dine preferanser.

TourCompass – fra turist til eventyrreisende