TRYGGHETSGARANTI - LES MER
85 29 54 24
Stengt i dag | Se åpningstider
ForsideNyheter og reiseartiklerInternett og Wi-Fi i Afrika

Internett og Wi-Fi i Afrika

12.08.2019  |  oppdatert: 07.11.2024
Vis alle innlegg

Internet i Afrika

I Moshi får jeg et hysterisk anfall. 10 minutter senere er jeg rolig igjen. I Mombasa får jeg et nytt hysterisk anfall. 1 time senere er jeg fornøyd igjen. Midt på Masai Mara sjekker jeg raskt e-posten. I Nairobi gir jeg opp. I Cape Town bestiller jeg via Internett en Uber midt på gaten – og jeg har ikke en gang et sørafrikansk simkort.

Vår kollega Winnie har nok opplevd de fleste utfordringene med Internett i Afrika. Hun reiser til Afrika flere ganger i året og er vant til å av og til måtte trekke pusten dypt for å berolige seg:

I Tanzanias Usambara-fjell tigger jeg meg til 10 minutters internettilgang via en hotspot fra en av de lokale innbyggerne – for som de sier i baren på hotellet, der det egentlig skulle være Wi-Fi:

”Det virker ikke akkurat i dag”.

Er det tilgang til Internett på afrikanske reisemål?

Man hører ofte uttrykket ”pole pole” når man bestiger Kilimanjaro. Det betyr ”ta det rolig”, og det er nok den innstillingen du helst bør ha på våre afrikanske reisemål.

Når glade og forventningsfulle reisende kontakter oss for å høre om de kan forvente å ha internettforbindelse på safari, er svaret alltid:

Kanskje!

Lodger, safaribiler og nasjonalparker

Flere av de lodgene vi bruker tilbyr Internett til gjestene, om ikke hele dagen, så i hvert fall i noen timer. Og faktisk kan du også få tilgang til Internett andre steder når du er på safari.

Mange safaribiler i Kenya har Internett, mens de fleste inngangene til nasjonalparkene i Tanzania også tilbyr oppkobling til omverdenen. Men husk at internettforbindelsen kan være ustabil.

Storbyene

Én ting er om det tilbys Internett eller Wi-Fi på safarilodgen eller i -bilen, men når det gjelder større byer, som for eksempel Cape Town, er forbindelsen, som oftest, bedre.

I Cape Town kan du finne Wi-Fi-hotspots flere steder rundt omkring i byen, f.eks. på kafeer, restauranter o.l. Men det betyr ikke nødvendigvis at de virker.

Noen dager kan du lynraskt bli oppdatert om verdenssituasjonen eller snakke med familien der hjemme, mens du andre dager vil oppleve at det er helt umulig å få forbindelse. Og noen ganger er internettet som vinden blåser – utmerket det ene minuttet og forsvunnet det neste.

Kan jeg være sikker på at det er Internett i Afrika?

Det beste svaret vi kan gi når det gjelder Internett på reisen til Afrika, er: ja, det finnes. Afrikansk Wi-FI 😉. Noen ganger virker internettet, andre ganger ikke.

Men dette kan jo også føre til hyggelige opplevelser, som det Winnie opplevde i Sør-Afrika:

I Kruger nasjonalpark tilbringer jeg, som alle andre, en time mellom klokken 17 og 18 med hodet bøyd over mobilen. På slaget 18 ser alle opp – Internett er stengt. Baren er åpen.

Så ”pole pole”, og nyt det fantastiske safarieventyret!

Tre gode råd:

  • Hvis du forventer mange oppringninger eller regner med å måtte bruke data, skal du kontakte internettleverandøren din før avreise. Hvis ikke det aktuelle landet er inkludert i telefonabonnementet ditt, kan det bli dyrr.
  • Noen steder er det mulig å kjøpe et lokalt SIM-kort og forhåndsbetalt kontantkort, for eksempel hvis du besøker en storby som Cape Town. Det har også blitt mulig å bruke såkalte eSIM (hvis mobilen din støtter det). Et eSIM er et 100 % digitalt SIM-kort som du kan ha i tillegg til ditt eksisterende abonnement, og avhengig av hvilket abonnement du velger, kan du bruke det til f.eks. mobildata, tekstmeldinger og samtaler i utlandet.
  • Gled deg over å være på reise, og benytt anledningen til å legge telefonen bort litt og kanskje få nye venner på tvers av landegrensene.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende