TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerNår er det best å reise til Ecuador?

Når er det best å reise til Ecuador?

21.07.2024
Vis alle innlegg

Kvinne sitter på kanten av kratersjøen Quilotoa i Ecuador.

Hvis du bestiller en reise til Ecuador, kan du se frem til flotte opplevelser med storslåtte fjell, frodige regnskoger og et helt unikt dyreliv.

Men når bør du besøke dette magiske landet i Latin-Amerika?

Vi hjelper deg med å finne riktig tidspunkt for å besøke Ecuador!

Klimaet i Ecuador

Skyline av Quito, hovedstaden i Ecuador.

Ecuador ligger rett ved ekvator, noe som betyr at dagene er omtrent like lange gjennom året, med omtrent 12 timers dagslys hver dag. Det konstante sollyset er nøkkelen til landets ekvatoriale klima, som er preget av stabile temperaturer gjennom hele året.

Sammenlignet med andre søramerikanske land er Ecuador et relativt lite land. Til tross for sin lille størrelse har landet imidlertid store regionale klimaforskjeller, da været og klimaet varierer avhengig av om du er på kysten, i fjellene eller på Galapagosøyene.

Vi skiller derfor mellom følgende regioner i Ecuador:

  • Andes
  • Amazonas
  • Stillehavskysten
  • Galápagosøyene

Andes

Blå himmel ved vulkanen Cotopaxi i Ecuador.
I Andesfjellene i Ecuador finner du blant annet Ecuadors hovedstad Quito og Cotopaxi-vulkanen.

I denne regionen kan du oppleve en vakker kombinasjon av storslåtte fjellandskaper, fargerike markeder og byer med arkitektoniske perler fra den spanske kolonitiden, som Quito. Klimaet i denne regionen er helt spesielt, på grunn av det «evige vårværet». Temperaturene er relativt konstante året rundt, med en gjennomsnittstemperatur på dagtid som sjelden overstiger 21 °C, og der det tidvis kan bli kaldt om natten.

Årstidene i Andes kan deles inn i den tørre årstiden og regntiden:

  • Regntiden er fra oktober til mai
  • Den tørre årstiden er fra juni til september

I den tørre årstiden kan du forvente solfylte og varme, vårlignende dager, men med mulighet for litt regn, mens regntiden naturlig nok er våtere. Gjennom året vil det vanligvis være sol om morgenen, før skyene samles i fjellene og regnet begynner om ettermiddagen.

Når er det best å besøke Andesfjellene?

Andesfjellene er flotte å besøke året rundt.

De fleste foretrekker å besøke denne regionen i den tørre årstiden, mellom juni og september. Da er været tørrere og klarere, noe som gir gode forhold for å oppleve severdigheter som Cotopaxi-vulkanen.

Amazonas

Frodige omgivelser i Tena i Amazonas i Ecuador.
Amazonas-regionen i Ecuador er en frodig og biologisk mangfoldig del av landet som kan by på uforglemmelige opplevelser i hjertet av regnskogen. Klimaet her er varmt og fuktig, og det er mye nedbør hele året.

Gjennomsnittstemperaturen på dagtid faller sjelden under 29 °C, noe som skaper et ideelt miljø for det rike biologiske mangfoldet i regnskogen.

Ettersom det regner hele året i Amazonas, skiller vi ikke mellom en bestemt regntid og tørr årstid, men i perioden juli til september har det historisk sett vært minst nedbør i løpet av året.

Når er det best å besøke Amazonas?

Et besøk til Amazonas er en fantastisk opplevelse hele året. Hvis du vil oppleve så lite regn som mulig, bør du reise til Amazonas i perioden juli til september – men du må være forberedt på regn når som helst på året.

Stillehavskysten

Sjarmerende gate i Guayaquil på Stillehavskysten i Ecuador.

Stillehavskysten i Ecuador, eller «La Costa», er kjent for varmt klima, brede sandstrender og livlige kystbyer. Det er en solrik region der du kan få et spennende innblikk i Ecuadors kulturelle mangfold.

Kystregionen har et varmt og fuktig klima, med en høy gjennomsnittstemperatur på dagtid på minst 29 °C hele året.

Det er en tydelig forskjell mellom den tørre årstiden og regntiden:

  • Regntiden er fra januar til april
  • Den tørre årstiden er fra mai til desember

I den tørre årstiden kan du forvente rundt de samme temperaturene som i regntiden, men det er svært lite sannsynlig at du vil oppleve nedbør. I regntiden blir landskapene frodigere, men det er også høyere luftfuktighet og hyppige regnskyll.

Når er det best å besøke Stillehavskysten?

I likhet med Ecuadors andre regioner kan Stillehavskysten by på spennende opplevelser året rundt.

De fleste foretrekker å besøke Stillehavskysten i Ecuador i løpet av den tørre årstiden, når solfylte dager gjør det ideelt å for eksempel utforske de brosteinsbelagte gatene i Guayaquil. Dette er også en super periode for å utforske markedene og restaurantene i kystbyene i tørt vær.

Galápagosøyene

To seler tar seg en lur på stranden på Galapagosøyene i Ecuador.
Galapagosøyene, som ligger ca. 1000 km fra fastlandet Ecuador, har et rikt og fascinerende natur og dyreliv både over og under havnivå.

Øyene har et noe annet klima enn på fastlandet, ettersom de påvirkes av Humboldt-strømmen, som påvirker havtemperaturen og sikten i farvannet rundt øyene.

Øyene har to distinkte årstider; en regntid og en tørr årstid.

  • Regntiden er fra januar til juni (den varme og våte årstiden).
  • Den tørre årstiden er fra juli til desember (den «kjøligere» årstiden).

Regntiden er den varmeste tiden på året, med daglige regnskurer, varmere sjø og bedre sikt, og dette er også den mest populære tiden å besøke Galápagosøyene på.

Den tørre årstiden byr på sol, mindre regn og kjøligere vær og sjøtemperaturer. I tillegg kan den såkalte «Garúa-tåken» ofte dukke opp i høylandet på øyene.

Når er det best å besøke Galápagosøyene?

Det finnes ikke noen dårlige tidspunkter å reise til Galápagos på, og du kan oppleve øyas spektakulære fugle- og dyreliv hele året.

I motsetning til når man skal til fastlandet i Ecuador, foretrekker de fleste å reise til Galápagosøyene i regntiden mellom januar og juni. Da er vannet i havet roligere og varmere, noe som er ideelt hvis du drømmer om snorkling.

Du kan lese mer om været og dyrelivet på Galápagosøyene måned for måned her.

Når er den beste perioden for å besøke Ecuador?

To kvinner på vandring i fjellene i nærheten av Quito.

Ecuador er like flott året rundt. Det avhenger i stor grad av hva du ønsker å oppleve.

Hvis du drømmer om å oppleve Ecuador når det er minst risiko for regn, anbefaler vi at du reiser mellom juni og september. Dette er den tørre årstiden for hele Ecuador, og historisk har det vært minst nedbør i disse månedene.

Galápagosøyene har også masse å by på gjennom hele året. Hvis du vil oppleve Galápagosøyene når været er «best», bør du reise i regntiden, dvs. mellom januar og juni. Selv om det er mye regn i denne perioden, er også vannet i havet varmere, og det er bedre sikt under vann.

Uansett når du velger å reise til Ecuador, er du garantert å få uforglemmelige opplevelser. Planlegg reisen slik at den sammenfaller med årstiden som passer best for akkurat det du ønsker å få ut av besøket.

Usikker?

Er du usikker på hva som er den beste tiden å reise til Ecuador på og oppleve landets storslåtte landskaper?

Vi hjelper deg gjerne med å finne det perfekte reisetidspunktet.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende

Se reisene våre til Ecuador nedenfor: