TRYGGHETSGARANTI & SPAR 3.000 KR. PÅ UTVALGTE TANZANIA-REISER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Tanzania: Min reise fra turist til eventyrreisende

Reiseberetning fra Tanzania: Min reise fra turist til eventyrreisende

14.07.2024
Vis alle innlegg

I april 2024 dro teammedlem Inger på sin første safari i Tanzania. Før reisen var hun fylt med både spenning og bekymringer. Les reiseberetningen hennes nedenfor.

Inger står ved inngangen til Serengeti nasjonalpark i Tanzania

Å besøke Tanzania og Afrika for første gang er en opplevelse fylt med spenning og fascinasjon.

Før jeg dro, følte jeg en stor forventning, men den ble også ledsaget av en viss grad av nervøsitet. Hodet mitt var fullt av spørsmål: Hvordan føles det å stå ansikt til ansikt med ville dyr? Hvor nær ville vi egentlig komme løver og elefanter? Hvordan er det å sove i telt midt på savannen? Hvordan fungerer en safari fra start til slutt?

Det ukjente virket overveldende, og jeg kunne føle at jeg gikk ut av komfortsonen min. Men etter å ha hørt så mange gode ting om Tanzania, var jeg sikker på at mange fantastiske inntrykk og erfaringer ventet meg.

Inger er på safari i Tanzania, der hun blant annet ser løver

Det var en utrolig lettelse og glede å endelig ankomme Tanzania og sette foten på det afrikanske kontinentet for første gang. Jeg følte meg jordet og klar for det store safarieventyret. Med stor nysgjerrighet klatret jeg inn i safaribilen for å utforske savannen i Serengeti nasjonalpark og Ngorongoro-krateret med vår stolte og profesjonelle guide.

En safari er ikke bare en kjøretur, men en reise inn i dyreriket, hvor man opplever deres naturlige oppførsel i deres naturlige omgivelser. Det var spennende å følge sporene i håp om å se «The Big Five», lære om dyrenes oppførsel, høre løvene brøle om natten og sove i autentiske leirer og hytter på savannen.

Tanzania og Zanzibar tilbyr unike livsstiler og natur. Jeg møtte stor gjestfrihet, følte lokalbefolkningens stolthet og fikk et innblikk i livsstilen deres, som er langt unna måten vi bor i Europa. Jeg fikk også muligheten til å besøke masaiene og lære om deres tradisjoner, livsstil, og se dem leve side om side med de ville dyrene.

Inger opplever den lokale kulturen i Tanzania

Å gå fra å være turist til å en eventyrreisende handler om å åpne sinnet og hjertet for det ukjente og være villig til å lære, oppleve og forstå at man er i gode hender gjennom hele reisen. Det er en spennende transformasjon fylt med mange minner og oppdagelser som jeg kan bruke både personlig og profesjonelt i arbeidet mitt.

Denne safarien har gjort meg modigere, og den har inspirert meg til å forfølge flere store eventyr – ikke bare i velkjente Europa, men over hele verden.

Inger,

TourCompass – fra turist til eventyrreisende