I mars 2023 besøkte Charlotte, vår Customer Relations Specialist, Vietnam på en reise fra nord til sør som ble avsluttet med strandferie på øya Phu Quoc. Les om opplevelsene hennes nedenfor.
For meg var Ha Long-bukten et høydepunkt på reisen.
Det var et fantastisk naturfenomen, med kalksteinsklipper som rager opp av vannet, noe som gjør overnattingen på Pelican Cruise midt i bukten enda mer uforglemmelig. Flere steder i programmet har man til og med muligheten til å se klippene på enda nærmere hold: Tai chi på soldekket, korte fotturer, besøk i en hule eller kajakkpadling i bukten.
Før vi kom frem til Ha Long-bukten og vårt flytende hotell, der vi skulle overnatte, stoppet vi ved en østersfarm. Louisa og jeg kunne allerede dagen før konstatere at Hai er en virkelig fantastisk guide, og også i dag fikk vi det bekreftet. Da han fortalte oss om østersfarmen og de som jobber der kom stadig flere besøkende bort til vår gruppe for å få med seg Hais fortellinger. Plutselig sto det en hel klynge mennesker rundt guiden, som stille og rolig fortsatte å fortelle, men med et skjelmsk smil om munnen.
Tiden på Pelican Cruise var også en fantastisk mulighet til å bli kjent med de andre deltakerne på reisen.
Med ca. 25 gjester på skipet kom vi raskt i prat med besøkende fra hele verden. Jeg padlet for eksempel kano sammen med en fra Argentina, og vi pratet om alt mellom himmel og jord.
På dag 8 av studiereisen vår besøkte vi området rundt Mekong-deltaet med guiden Lam.
Det var en veldig interessant dag, og vi fikk mange fascinerende inntrykk av folkelivet utenfor millionbyen Saigon. Vi så hvordan produkter som rispapir, kokosgodteri og andre snacks av ris ble fremstilt, og de kunne vi også prøve, smake og kjøpe på stedet.
Vi seilte i en sampan på elvens mindre utløp og ble bedre kjent med omgivelsene før vi spiste en lunsj vi fikk lov til å hjelpe til med å tilberede. Dessverre så ikke kreasjonen vår helt like fin ut som planlagt, men den smakte likevel veldig godt. Guiden vår, Lam, var alltid ved vår side for å forklare ting for oss.
Hun supplerte også frukttallerkenen vi fikk til dessert med noe hun selv hadde plukket: en rosa frukt med en form og konsistens som minte meg om et eple.
Den siste natten av reisen vår tilbrakte vi på øya Phu Quoc.
Vi overnattet på Green Bay Resort, et virkelig paradis. Der har de alt man kan ønske seg, og det ble aldri kjedelig. Det var massevis av aktiviteter (leie av kano eller SUP-board, svømming, et besøk på spaet eller i fitnessområdet, en god middag på en av de to restaurantene), men det var også mulig å bare slappe av på stranden med en god bok.
Resorten gjør også en innsats for bærekraft. Jeg merket meg småting som f.eks. gjenbruk av emballasje som ble brukt som beholdere til mange ulike ting. Både på frokostbuffeten eller til sjampoen på bungalowens bad. Dessuten ligger resortens egen urte- og kjøkkenhage rett ved siden av en av de to restaurantene. Så hvis du er heldig, kan du f.eks. se hvordan det plukkes frisk mynte til den forfriskende melonsaften.
Med vennlig hilsen
Charlotte
TourCompass – Fra turist til eventyrreisende