TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerDe beste stedene i Thailand

De beste stedene i Thailand

11.08.2024
Vis alle innlegg

Kvinne og mann seiler på innsjøen i Khao Sok nasjonalpark i Thailand

Thailand er et stort land med nesten uendelige muligheter for opplevelser.

De forskjellige regionene har mange ulike attraksjoner, men uansett hvor Thailand-turen tar deg, kan du se frem til å oppleve virkelig fantastiske steder.

Er du usikker på hvor du bør reise i Thailand?

Vi har samlet en oversikt over de 7 beste stedene i Thailand nedenfor.

Bangkok

Bangkoks skyline i solnedgang

Thailands pulserende hovedstad er alltid et spennende reisemål, og det er ikke rart at byen konsekvent ligger øverst på listen over de beste stedene å besøke i Thailand.

Med sine glitrende templer, travle markeder og moderne skyskrapere er Bangkok en fascinerende blanding av gammelt og nytt.

Du kan besøke Det store palasset, der du blant annet kan beundre den vakre smaragdbuddhaen, eller ta en tur til Wat Pho for å se den imponerende liggende Buddha-statuen.

Bangkok er også kjent for sine mange markeder. Et av de mest kjente er Chatuchak-helgemarkedet. Her kan du velge og vrake blant mer enn 15 000 boder og utforske lokalt håndverk eller spise deilig gatemat.

Phuket

Båter på Kamala-stranden i Phuket

Phuket er Thailands største og kanskje mest populære øy. Øya kan skilte med over 30 forskjellige strender, og har noe for enhver smak, uansett hvilken type badeferie du drømmer om.

Hvis du foretrekker en rolig atmosfære, er for eksempel Kata-stranden og Kamala-stranden på vestkysten vakre og sjarmerende steder som er perfekte for avslappende dager i solen.

I tillegg til de mange strendene kan Phuket også by på kulturopplevelser som den store Buddha-statuen, Wat Chalong-templet og de fargerike gamle bygningene i den sjarmerende gamlebyen i Phuket.

Chiang Mai

Søndagsmarked i Chiang Mai i Nord-Thailand

Chiang Mai i Nord-Thailand er en sjarmerende by med en rik historisk arv, og byen bør absolutt være på listen over steder du vil oppleve i Thailand.

Sammenlignet med Bangkok har Chiang Mai en mer avslappet atmosfære. Byen er kjent for sine over 300 templer, inkludert det berømte Doi Suthep-tempelet, Wat Phra Singh og Wat Chedi Luang.

Chiang Mai er også et sentrum for thailandsk kultur og håndverk, med markeder som «Handicraft Highway» og «Sunday Walking Street», der du kan kjøpe håndlagde varer og smake på lokale retter.

For natur- og dyreelskere er et besøk til Changchill elefantreservat et must. Siden 2007 har dette vært et fristed for en gruppe lykkelige kvinnelige elefanter, der de kan leve autentiske elefantliv. Prosjektet støttes også av World Animal Protection.

Koh Samui

Chaweng-stranden på Koh Samui i Thailand

Koh Samui på sørøstkysten av Thailand er en av landets mest populære øyer. Øya er kjent for vakre palmestrender omgitt av regnskogdekkede åser, der du kan velge og vrake i unike opplevelser i solen.

Koh Samui har noe for alle, blant annet noen av Thailands beste strender: fra den travle Chaweng-stranden, som har et bredt utvalg av barer, restauranter og butikker, til den mer fredelige Bo Phut-stranden og Mae Nam-stranden, som begge er perfekte for å sole seg og slappe av.

Koh Samui kan også by på fantastisk natur og spennende kulturelle attraksjoner, som blant annet Na Muang-vannfallet og den berømte Big Buddha-statuen, som har utsikt over øya fra en høytliggende bakketopp.

Øya her også fantastiske muligheter for kajakkpadling, snorkling og utforsking av skjulte laguner og huler for deg som er ekstra eventyrlysten.

Khao Sok nasjonalpark

Oversikt over innsjøen i Khao Sok nasjonalpark

Khao Sok nasjonalpark er en av Thailands skjulte perler, og ligger i Surat Thani-provinsen i Sør-Thailand.

Dette regnskogområdet er kjent for sitt spektakulære landskap, med dramatiske kalksteinsklipper, dype daler og den fantastiske Cheow Lan-innsjøen.

Khao Sok nasjonalpark har en av verdens eldste regnskoger og er blant Thailands best bevarte nasjonalparker. Her har du en unik mulighet til å oppleve naturen på nært hold. Eventyrlystne besøkende kan gå på guidede fotturer og utforske den tette jungelen eller padle kajakk på de rolige elvene.

I tillegg har Khao Sok et fantastisk rikt fugle- og dyreliv, med både elefanter, tapirer, gibboner og mange fuglearter, noe som gjør det til et paradis for dyre- og naturentusiaster.

Kanchanaburi

Broen over elven Kwai

I provinsbyen Kanchanaburi, nordvest for Bangkok, er det to steder du ikke bør gå glipp av: elven Kwai og «dødens jernbane».

Jernbanen, som offisielt heter Thailand-Burma-jernbanen, ble bygget under brutale forhold av krigsfanger og tvangsarbeidere i løpet av andre verdenskrig, noe som ga den sitt dystre kallenavn. I byen kan du utforske «Hellfire Pass» og Kanchanaburi-krigskirkegården for å lære mer om de tragiske hendelsene som fant sted.

Den mest berømte delen av Thailand-Burma-jernbanen er delen ved elven Kwai. Denne delen ble bygget under andre verdenskrig, og er også fokuspunktet for krigsfilmen «The Bridge on the River Kwai». Broen finnes fortsatt den dag i dag, og du kan oppleve den ved Kwai-elven.

I Kanchanaburi har du også muligheten til å dra på båttur på Kwai-elven og besøke en landsby der Mon-folket bor. Her kan du bli kjent med lokalbefolkningen som har bodd i landsbyen i generasjoner, og oppleve deres historie, tradisjoner og kultur.

Avslutt besøket med en spesiell overnatting på et flytende hotell på en flåte på Kwai-elven.

Ayutthaya

Statuer på rad og rekke ved Wat Yai Chai Mongkhon i Ayutthaya, Thailand

Hvis du er interessert i historie, må du ikke gå glipp av sjansen til å besøke Ayutthaya, som ligger nord for Bangkok. Ayutthaya er en ekte historisk perle.

Byen ble grunnlagt rundt 1350, og ble den andre hovedstaden i Siam etter Sukhothai. Byen ble ødelagt da burmeserne invaderte i 1767, men mange av ruinene fra ødeleggelsen står fortsatt der den dag i dag.

Her kan du utforske de mange fascinerende tempelruinene som ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1991.

Til tross for ødeleggelsene på 1700-tallet har noen templer blitt restaurert, og er fortsatt bebodd. Et slikt tempel er Wat Yai Chai Mongkhon, som opprinnelig var et kloster, og der det fortsatt bor munker i dag, i motsetning til i mange av områdets andre templer.

Hvor bør du reise i Thailand?

Har du bestemt deg for hvor turen til Thailand skal ta deg?

Thailand har et fantastisk utvalg av spennende steder som er vel verdt et besøk. Vi hjelper deg gjerne hvis du trenger hjelp med å bestemme deg for nøyaktig hvor reisen din skal gå.

Se våre reiser til Thailand nedenfor:

TourCompass – fra turist til eventyrreisende