TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerDe beste strendene i Thailand

De beste strendene i Thailand

07.07.2024
Vis alle innlegg

Phra Nang-stranden i Krabi, Thailand

Drømmer du om å reise til Thailand og oppleve noen av landets unike strender?

Thailands øyer og kystområder har alle unike og vakre strender som er ideelle for både å slappe av og dra på eventyr.

Så uansett du er ute etter en helt uforstyrret strandopplevelse eller mer aktiv ferie, har Thailands strender noe for deg.

Les guiden vår til de beste strendene i Thailand nedenfor

Kata-stranden, Phuket

Oversiktsbilde fra Kata Beach på Phuket, Thailand.

Kata-stranden ligger på sørvestkysten av Phuket, og er en av de mest kjente strendene på hele øya. Kata-stranden består egentlig av to strender: Kata Yai, den «store» stranden, og Kata Noi, den «lille» stranden. Sammen utgjør de 1,5 kilometer med gyllen sandstrand.

Kata-stranden er en favoritt blant både familier og par, og er kjent for beliggenheten i naturskjønne omgivelser. Stranden er perfekt for både bading og soling.

Mellom mai og oktober har Kata-stranden perfekte bølger for surfing, og det finnes surfeskoler for både nybegynnere og erfarne surfere på stedet. Resten av året er Kata-stranden et perfekt utgangspunkt for snorkling.

Langs strandpromenaden finner du et bredt utvalg av restauranter, kafeer og butikker som tilbyr lokale delikatesser og suvenirer.

Chaweng-stranden i Koh Samui

Solsenger i gyllent lys på Chaweng Beach på Koh Samui, Thailand.
Chaweng Beach er Koh Samuis mest populære strand.

Stranden har over syv kilometer med myk, hvit sand og krystallklart vann, noe som gjør den ideell for både avslapning og vannsport.

I løpet av dagen kan du for eksempel legge ut på kajakkpadling, leie jetski og spille strandvolleyball, mens kveldene byr på underholdning og en feststemt atmosfære.

Med sine mange fasiliteter og energiske vibber er Chaweng-stranden en populær strand for alle aldre.

Ao Nang-stranden i Krabi

Solnedgang ved Ao Nang Beach i Krabi, Thailand

Ao Nang-stranden i Krabi, som ligger på fastlandet i sørvest-Thailand, er et populært reisemål som er kjent for å være omgitt av spektakulær naturlig, og har en praktisk beliggenhet nær både byen og flyplassen.

Stranden har fin, hvit sand og klart vann omgitt av store kalksteinsklipper.

Fra Ao Nang-stranden er det mulig å utforske en rekke aktiviteter som øyhopping, kajakkpadling og dykking. Her finnes det også en mengde restauranter, butikker og barer langs strandpromenaden.

Kamala-stranden i Phuket

Vakker solnedgang på Kamala Beach på Phuket, Thailand.

Kamala-stranden er en fredelig oase på vestkysten av Phuket. Den tiltrekker seg særlig familier og de som er ute etter en litt roligere badeferie.

Stranden er kjent for sin myke, gylne sand og vakre, turkise vann, og den er særlig barnevennlig i høysesongen mellom november og april, når vannet er rolig og krystallklart. Her er det også gode muligheter for snorkling, spesielt i den sørlige enden av stranden.

En av de største attraksjonene her er den fantastiske solnedgangen, som maler himmelen i vakre nyanser av oransje og rosa hver kveld. Langs strandpromenaden finner du et godt utvalg av restauranter og kafeer der du kan nyte deilige thailandske retter.

Thong Nai Pan-stranden i Koh Phangan

Thong Nai Pan-stranden på Phuket, Thailand, sett ovenfra
Thong Nai Pan-stranden er en fredelig oase på den nordøstlige delen av øya Koh Phangan.

Thong Nai Pan-stranden består faktisk av to vakre strender: Thong Nai Pan Noi og Thong Nai Pan Yai. Disse to buktene har hvit sand og krystallklart vann omgitt av frodige åser, som skaper en idyllisk setting for dette paradiset. Og hvis du er tidlig oppe, kan du oppleve den storslåtte soloppgangen over havet.

Thong Nai Pan Noi (nord) er den minste av de to strendene, og er kjent for sin intime atmosfære og luksuriøse resorter. Thong Nai Pan Yai (sør) er større og har en mer avslappet atmosfære, koselige strandbarer og restauranter der du kan smake på smakfulle thailandske retter.

På Thong Nai Pan-stranden kan du nyte fredelige dager ved sjøen i skyggen av palmetrærne. Uansett om du besøker den nordlige eller sørlige delen av stranden, vil du finne et perfekt sted å lade batteriene og oppleve den uberørte skjønnheten Koh Phangan har å tilby.

Mae Nam-stranden på Koh Samui

Palmetre på Mae Nam Beach på Koh Samui i Thailand.

Mae Nam-stranden på Koh Samui er et rolig paradis i vakre omgivelser.

Den ligger på nordkysten av øya og strekker seg over flere kilometer med fin, gyllen sand og klart, blått vann.

Mae Nam-stranden er kjent for sin avslappede atmosfære. Her er det mulig å slikke sol i en fredelig setting vekk fra de mer overfylte områdene, og strandbarene og restaurantene i nærheten serverer deilige lokale retter og forfriskende drikkevarer.

Bo Phut-stranden på Koh Samui

Bo Phut Beach på Koh Samui i Thailand.

Bo Phut-stranden på nordkysten av Koh Samui er en sjarmerende og fredelig strand.

Den er kjent for sin gylne sand og rolige sjø, og er det perfekte stedet å slappe av i et par dager.

På Bo Phut-stranden finner du også den berømte lokale fiskerlandsbyen, der besøkende kan utforske tradisjonelle thailandske hus, sjarmerende kafeer og tradisjonelle markeder. Om kvelden forvandles området til en livlig gågate med lokale matboder og butikker.

Bangsak-stranden, Khao Lak, Phang Nga

Oversiktsbilde fra Bang Sak Beach i Khao Lak i Thailand.

Khao Lak er en landsby i Phang Nga-provinsen, som ligger omtrent 100 km nord for Phuket. Khao Lak består av flere sammenhengende strandområder som sammen utgjør dette vakre og avslappende paradiset.

For eksempel kan du besøke Bangsak-stranden, som har frodig, grønn regnskog på den ene siden og vakkert og rolig vann på den andre. Langs stranden finner du også gode lokale sjømatrestauranter.

Du kan tilbringe dagene med å slappe av på de honningfargede sandstrendene, eller du kan utforske området og oppleve livet under vann. Området er faktisk berømt for øyene i nærheten, som har perfekte forhold for snorkling – særlig øyene Similan og Surin, som kan by på noen av Thailands beste undervannsopplevelser.

Phra Nang-stranden på Krabi

Kalksteinsklipper på Phra Nang Beach i Thailand.

Hvis du vil oppleve en helt uberørt strand, må du besøke Phra Nang-stranden.

Den ligger på fastlandet i Krabi-provinsen, men er ikke så folkerik som de større og mer populære strendene. Stranden kan bare nås med båt eller via en spasertur fra den østlige Railay-stranden, som ligger omtrent en kilometer unna.

På Phra Nang-stranden kan du oppleve både «prinsessegrotten» og den mindre kjente flaggermusgrotten. Du kan utforske grottene, som de lokale fiskerne anser som hellige steder, og der det tidligere har blitt gjort ofringer i troen på at det ville gi god fiskelykke.

Relax Beach, Koh Lanta Yai

Solrik dag på Relax Beach på Koh Lanta Yai i Thailand.
Øya Koh Lanta er den største øya i Krabi-provinsen, og har en størrelse på litt over 80 km2. Til tross for den beskjedne størrelsen har øya flust av vakre strender – og en av de beste er «Relax Beach».

Relax Beach lever opp til navnet sitt – det er et rolig paradis og et opplagt valg for deg som leter etter et rolig sted langt unna hverdagen hjemme.

Stranden er en del av Long Beach, Koh Lantas mest berømte strand, men den har en litt avsidesliggende beliggenhet, noe som gjør den til en skjult perle. Den har gyllen sand og rolig vann, og er omgitt av palmer som gir naturlig skygge.

Langs stranden finner du også et knippe koselige restauranter der du kan smake på lokale delikatesser og ferske kokosnøtter. Relax Beach er relativt ukjent, noe som betyr at du får gode muligheter til å ta inn det vakre landskapet uten mange forstyrrelser. Den trivelige atmosfæren og vennlige lokalbefolkningen gjør Relax Beach til et flott sted å slappe av og lade batteriene.

Mae Haad-stranden på Koh Phangan

Utsikt over Koh Ma fra Mae Haad Beach på Koh Phangan i Thailand.
Mae Haad-stranden på Koh Phangan er en sann perle som ligger på nordvestkysten av øya – det perfekte stedet for deg som vil oppleve fredelige dager på stranden. Stranden har over 800 meter med myk, hvit sand, og er omgitt av frodige åser på den ene siden og klart, turkisblått hav på den andre.

En av tingene som gjør Mae Haad-stranden så spesiell, er den naturlige sandbanken som forbinder stranden med den lille, steinete øya Koh Ma. Ved lavvann kan man gå fra stranden over til Koh Ma for å snorkle og utforske livet under vann.

Mae Haad-stranden har en rekke strandbarer og restauranter der du kan kjøpe forfriskende drikkevarer og lokale spesialiteter mens du tar inn den vakre utsikten over havet.

«Perlestranden» i Koh Mook

Perlestranden på øya Koh Mook i Thailand.

«Perlestranden» (Hao Laem) på Koh Mook, en øy i Trang-provinsen i sørvestlige Thailand, er en skjult perle som absolutt lever opp til navnet sitt. Stranden er kjent for sin hvite sand og krystallklart vann som glitrer som perler i solen.

Perlestranden strekker seg ut på en smal halvøy med kritthvit sand og klart vann på begge sider, som skimrer i grønt, turkis og blått avhengig av hvilken side du ser på den fra. Med sin fredelige atmosfære og naturskjønne omgivelser er Perlestranden det perfekte stedet å tilbringe noen dager med å slappe av i solen og oppleve Thailands vakre natur.

For eventyrlystne reisende anbefaler vi at du drar til vestkysten av Koh Mook for å besøke en av øyas mest unike attraksjoner: Morakot-grotten, kjent som Smaragdgrotten. Dette er en lagune man bare kan komme seg til ved å svømme gjennom en mørk tunnel. Her åpenbarer det seg en skjult strand omgitt av høye bergvegger, hvor sollyset får vannet til å glitre i smaragdgrønne nyanser.

Ao Prao-stranden, Koh Samet

Solnedgang og solsenger på Ao Prao Beach på Koh Samet i Thailand.
Ao Prao-stranden ligger på øya Koh Samet utenfor kysten av den østlige provinsen Rayong. Koh Samet ligger relativt nær Bangkok, og det er derfor et populært tilfluktssted fra det travle bylivet.

Sandstranden er omgitt av palmer, og er et perfekt sted å oppleve idylliske Thailand.

Det grunne, varme vannet og de mange fiskene som lever her, gjør Ao Prao-stranden til et av de beste stedene på øya for deg som vil snorkle under oppholdet.

Opplev Thailands beste strender

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende