TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Øyer i Thailand

25.08.2024
Vis alle innlegg

Oversiktsbilde fra Phuket i Thailand

Thailand har noen av verdens vakreste øyer, og hver øy har sin egen unike sjarm.

Men hvilke øyer har akkurat det du vil oppleve på en reise til Thailand?

Thailand har over 1400 øyer, så det kan være litt av en jungel å orientere seg. Hver av øyene kan by på mange forskjellige opplevelser, enten du er ute etter eventyr eller avslapning – eller ønsker å kombinere badeferien med kulturelle opplevelser.

Sjekk ut guiden vår til 10 thailandske øyer nedenfor.

Phuket – Thailands største øy

Den store Buddha skuer ut over Phuket

Phuket i sørvestlige Thailand er landets største øy, og er kjent for sine hvite sandstrender og krystallklare vann.

Du kan for eksempel slappe av på den hvite sanden på Phukets mest berømte strand, Kata-stranden, eller nyte roen på den mer avslappede Kamala-stranden på Phukets vestkyst.

I tillegg til noen av Thailands beste strender kan øya by på et bredt spekter av aktiviteter, fra snorkling og dykking til kulturelle opplevelser – for eksempel kan du besøke templer og den sjarmerende gamlebyen i Phuket.

Du kan også glede deg til å utforske kulturskatter på øya som Wat Chalong-tempelet og den imponerende Store Buddhaen, som begge gir et glimt inn i øyas åndelige tradisjoner.

Øya er for deg som:

  • Ønsker å utforske mange forskjellige strender
  • Elsker svømming og vannaktiviteter
  • Er interessert i kulturelle utflukter

Koh Samui

Mae Nam-stranden på Koh Samui

Koh Samui er den nest største øya i Thailand, og ligger sørøst i landet. Øya er kjent for sine palmekransede strender og regnskogkledde åser.

En tur til Koh Samui er ikke komplett uten å oppleve Koh Samuis vakre strender – som Chaweng-stranden, som er den mest populære stranden på øya, og de roligere paradisstrendene Bo Phut og Mae Nam.

Koh Samui har også flere kjente landemerker som er vel verdt å utforske. Du kan for eksempel ta turen til Big Buddha-tempelet, Wat Khunaram og Na Muang-fossene.

Uansett om du leter etter ro, kultur eller spenning, har Koh Samui mye å tilby.

Øya er for deg som:

  • Ønsker en blanding av luksus og avslapning på stranden
  • Ønsker å oppleve vakker natur
  • Er nysgjerrig på å utforske interessante templer

Koh Pha-ngan

Thong Nai Pan-stranden på Koh Phangan

Koh Pha-ngan er kjent for sine vakre bukter og strender, frodige jungel og sjarmerende fiskerlandsbyer. Øya ligger i den sørlige delen av Thailandbukta, i Surat Thani-provinsen i sørøstlige Thailand.

Øya har mange små bukter som du kan seile til. Her kan du oppleve de vakreste sandstrendene omgitt av palmer og klipper, som de fredelige oasene Thong Nai Pan Yai-stranden eller Mae Haad-stranden, som begge er perfekte for deg som vil ha en rolig stund på stranden.

Øya har også en vakker jungel der du er ganrantert spennende naturopplevelser. Her kan du for eksempel gå opp til Phaeng Yai-fossen, en stor foss midt i jungelen der du til og med kan ta en dukkert i det friske, brusende vannet.

Koh Phangan er også stedet der de populære Fullmånefestene går av stabelen. Du må imidlertid være oppmerksom på at disse arrangeres på den sørligste delen av øya, langt fra der du skal bo når du reiser med TourCompass.

Øya er for deg som:

  • Ønsker å utforske skjulte strender i de mange små buktene
  • Leter etter spennende naturopplevelser
  • Liker å utforske strender og turstier utenfor allfarvei

Koh Ngai

Vakker strand og klart vær på Koh Ngai

Koh Ngai, også kjent som Koh Hai, er en mindre kjent perle som ligger i Krabi-provinsen på den sørvestlige delen av Thailand.

Koh Ngai har ingen fastboende. I tillegg til noen få resorter, restauranter og loungebarer består øya hovedsakelig av jungel og klipper. Derfor er dette også et rolig og fredfylt sted, der fokuset er på avslapning og naturopplevelser.

Denne lille øya kan by på uberørte strender og et rolig miljø, og er perfekt for deg som søker ro og ettertanke. Med sitt klare vann og rike marine liv er Koh Ngai også perfekt for snorkling.

Øya er for deg som:

  • Ønsker en rolig opplevelse borte fra de mer populære øyene
  • Vil snorkle og utforske havet under overflaten
  • Er glad i vakker natur

Koh Mook

Smaragdgrotte på Koh Mook

Koh Mook, også kjent som «Perleøya», er en skjult perle som ligger i den sørlige Trang-provinsen i sørvestlige Thailand.

På Koh Mook finner du «Perlestranden», som er kjent for sin hvite sand og krystallklare vann som glitrer som perler i solen. Øya er likevel kanskje mest kjent for «Smaragdgrotten». Dette er en hemmelig lagune som bare kan nås via en 80 meter lang tunnel med inngang fra havet utenfor.

På Koh Mook kan du få en tradisjonell, lokal opplevelse med en avslappet atmosfære som du ikke får på de aller mest populære øyene.

Øya er for deg som:

  • Ønsker å oppleve unike naturopplevelser som smaragdgrotten
  • Drømmer om å oppleve det lokale og tradisjonelle øylivet
  • Er glad i snorkling og å se på vakre klipper langs kysten

Koh Lanta Yai

Lokale bønder på Koh Yao Yai

Koh Lanta Yai er kjent for sine lange strender, lokale restauranter og avslappende atmosfære. Øya ligger i Krabi-provinsen i den sørvestlige delen av Thailand.

Særlig stranden kjent som «Relax Beach» er verdt et besøk når du er på Koh Lanta Yai. Stranden lever opp til navnet sitt, og er ideell for deg som ønsker å ta livet med ro i vakre omgivelser.

Øya er et populært reisemål for familier på grunn av langgrunt og rolig vann, med vakker fauna og flora både over og under overflaten.

På øya kan du for eksempel oppleve gamlebyen Lanta, en fiskerlandsby på østkysten, der du kan bli kjent med og snakke med lokalbefolkningen.

Øya er for deg som:

  • Leter etter et familievennlig reisemål
  • Ønsker å møte lokalbefolkningen
  • Vil ha balansert blanding av avslapning og lett tilgjengelige aktiviteter

Koh Yao Yai

Barn som leker på stranden på Koh Yao Yai

Koh Yao Yai ligger i Phang Nga Bay mellom Phuket og Krabi i sørvestlige Thailand.

Øya er kjent for en avslappede atmosfære, tradisjonelle levemåter og vakre landskap.

Det er et perfekt reisemål for deg som gjerne vil ha en mer autentisk thailandsk opplevelse, og her har du virkelig sjansen til å bli kjent med lokalbefolkningen. Øya er ikke så besøkt som mange andre øyer i Thailand.

Øya er for deg som:

  • Ønsker å oppleve det lokale livet og den lokale kulturen
  • Foretrekker rolige omgivelser
  • Elsker å utforske vakre landskap på sykkel eller til fots

Koh Kood

Folk slapper av i vannet på stranden på Koh Kood

Koh Kood, også kjent som Ko Kut, er en øy i Øst-Thailand som er kjent for sine rolige strender og uberørte regnskoger.

På Koh Kood kan du blant annet oppleve fantastiske fossefall som Klong Chao og Ao Salad, hvor du kan ta en frisk dukkert og ta inn naturen rundt.

I motsetning til andre thailandske øyer av samme størrelse har Koh Kood ikke så mange byer og hoteller. Dette betyr at natur og roligere opplevelser er i fokus, siden øya har større områder med uberørt landskap enn andre lignende øyer.

Øya er for deg som:

  • Ønsker å oppleve uberørt natur
  • Vil besøke en mindre bebodd øy
  • Liker kajakkpadling, snorkling og å utforske fossefall

Koh Chang

Solnedgang og regnskog på Koh Chang

Koh Chang, som ligger nær grensen til Kambodsja i østlige Thailand, er den tredje største øya i landet og er kjent for sin ville og uberørte natur.

Øya har regnskoger, fossefall og et rikt og variert dyreliv. Her finner du strender for enhver smak – fra godt besøkte til avsidesliggende strender.

Koh Chang har også vakre fossefall som Khlong Phlu og Than Mayom, der besøkende kan ta en dukkert og ta inn den vakre naturen. Hvis du vil komme tett på naturen, er det mulig å dra på fottur til mange av naturens underverk i området.

Øya er for deg som:

  • Elsker natur og liker naturopplevelser til fots
  • Ønsker varierte opplevelser med alt fra avslappende strandferie til opplevelsesutflukter
  • Foretrekker en mer jordnær øydestinasjon

Koh Samet

Par som holder hverandre i hånden på stranden på Koh Samet

Koh Samet ligger i Rayong-provinsen i det østlige Thailand. Øya ligger omtrent fire timers kjøretur fra Bangkok, noe som gjør det til en populær helgedestinasjon for alle som vil komme seg vekk fra byen litt.

Ingen ville aktiviteter finner sted på Koh Samet, men hvis du vil ha noen rolige dager i vakre omgivelser, er det stedet for deg!

Øya har vakre strender, krystallklart vann og en avslappet atmosfære. En av de fineste strendene på øya er Ao Prao-stranden. Den har grunt, varmt vann og mange fisker, og er perfekt for deg som vil snorkle og utforske livet under vann.

Øya er for deg som:

  • Vil ha en pause fra Bangkok
  • Vil nyte fine sandstrender
  • Foretrekker et utvalg av både rolige og mer strandområder

Lyst til å utforske Thailands øyer?

Uansett hva slags øyeventyr du drømmer om, har Thailand utvilsomt en øy eller to som du vil elske.

Det kan til og med være vanskelig å velge mellom alle de fantastiske paradisøyene.

Da er det bare å legge ut på øyhopping i Thailand, der du kan besøke flere av Thailands unike øyer på én og samme reise og oppleve alt fra lokal kultur til tropisk natur.

Se reisene våre til Thailands øyer nedenfor:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende