TRYGGHETSGARANTI & SPAR 3.000 KR. PÅ UTVALGTE TANZANIA-REISER
ForsideNyheter og reiseartiklerHvorfor er ikke frokost inkludert i prisen? En guide til amerikansk frokostkultur

Hvorfor er ikke frokost inkludert i prisen? En guide til amerikansk frokostkultur

13.10.2024
Vis alle innlegg

Mann sitter på en diner og spiser vafler og drikker kaffe

Frokost kalles ofte dagens viktigste måltid, og dette er definitivt tilfellet i USA.

Amerikansk frokostkultur er mangfoldig, fascinerende og omfatter både tradisjonelle og moderne frokostalternativer.

Men hvorfor er frokost en så viktig del av det å oppleve amerikansk kultur? Og hvorfor inkluderer vi ikke frokost i prisen på alle våre reiser til USA?

Her gir vi deg en guide til frokostkulturen i USA og forklarer hvorfor vi mener du bør innta frokosten på et annet sted enn hotellet.

Røttene til den amerikanske frokostkulturen

I førindustriell tid, da mange amerikanere jobbet på landsbygda, var det liten oppmerksomhet rundt morgenmåltidet. For landbruksarbeidere ble måltidet spist grytidlig på dagen, og det måtte derfor være noe som var enkelt og lett tilgjengelig. Det handlet ofte om tunge måltider som ga mye energi, f.eks. rester fra dagen før eller maisgrøt.

Med industrialiseringen og urbaniseringen, der folk flyttet fra landsbygda til byene på slutten av 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet, ble det nødvendig med annen type mat enn det tunge bondekostholdet.

Frokostmåltidet skulle fortsatt være enkelt og raskt, men nå var det også viktig at det ikke var like tungt som før. Derfor ble cereals – frokostblandinger og frokostprodukter som cornflakes – et lettere og populært valg. Cereals krever bare en bolle og melk, noe som var en perfekt match for den travle amerikanske livsstilen.

Så hva spiser amerikanerne til frokost i dag?

Bagels til frokost i New York

Når du hører ordene «amerikansk frokost», tenker du nok automatisk på litt tyngre mat, f.eks. den klassiske amerikanske diner-maten vi kjenner fra filmer og serier.

Mens cereals fortsatt er frokostfavoritten den dag i dag (ifølge en undersøkelse fra 2023), spiser amerikanerne faktisk utrolig varierte frokoster, med alt fra raske fastfood-frokostburgere til friskere smoothie-bowls og avokadotoast, som kom i kjølvannet av et økende fokus på å spise sunt.

Hvorfor går amerikanerne så ofte ut og spiser?

Å spise ute eller bestille take-away har lenge vært en stor del av amerikansk kultur. Studier har vist at gjennomsnittsamerikaneren spiser mat de ikke har tilberedt selv, i snitt 5–6 ganger i uken. Dette satte covid-19-pandemien en stopper for – andelen amerikanere som laget frokost hjemme, økte fra 37 % til 60 % under pandemien.

Når amerikanerne kom tilbake på jobb etter nedstengningene og hverdagen ble travel igjen, har de blitt mye mer tilbøyelige til å ta en energibar eller spise takeaway-frokost som før. Det gir dem en pause fra matlagingen hjemme, og gir dem også muligheten til å sosialisere med venner.

Når du reiser til USA, vil du oppdage at landet har mange restauranter – og ikke minst forskjellige typer restauranter. Uansett om du vil prøve noe nytt eller helst vil spise noe kjent, kan du nesten alltid finne akkurat det du leter etter i de store amerikanske byene.

Hvorfor er ikke frokost inkludert?

Og det bringer oss tilbake til spørsmålet:

Hvorfor inkluderer vi ikke frokost på alle hotellene på reisene våre til USA? Siden frokost tross alt er en så viktig del av amerikansk kultur?

Først og fremst er det ganske mange hoteller som faktisk ikke serverer frokost. Og på de stedene som gjør det, er prisen rett og slett for høy i forhold til hva du får for pengene – vanligvis en veldig enkel meny med en enkelt bagel og enkle frokostprodukter. Og å spise frokost på hotellet er ikke bare en dyr ekstrautgift på toppen av prisen for reisen – du går også glipp av en viktig del av amerikansk kultur ved å IKKE utforske frokosten på de lokale kafeene, restaurantene og så videre.

I området rundt hotellet vil du oppdage et fantastisk utvalg av steder som serverer frokost som er mye mer spennende og velsmakende enn den kjedelige bagelen og standard-frokostproduktene som ofte er alt du kan få på hotellet. Å spise ute kan både være billigere og gi deg en autentisk smak av den lokale kulturen, og er en fin måte å møte lokalbefolkningen på.

Til info: For noen av hotellene i programmene våre er en kontinental frokost inkludert i romprisen (det er altså en tjeneste du ikke betaler ekstra for). På disse hotellene er frokosten selvfølgelig inkludert i prisen på reisen.

Hvor kan jeg spise frokost?

Ensom kafé midt i ødemarken på Route 66 i USA

Mulighetene for å nyte en god frokost i USA er nesten uendelige. Uansett hvor du er i USA, vil det finnes noe for alle.
Hvis du er ute etter en autentisk amerikansk opplevelse, kan du besøke en av de mange diner-restaurantene som finnes spredt over hele landet. De serverer klassiske amerikanske frokostretter som bacon, egg, pannekaker og nybrygget kaffe hele dagen.

Hvis du i stedet vil ha noe raskt og enkelt, tilbyr kjeder som Wendy’s, IHOP, McDonalds og Taco Bell mer moderne frokostalternativer som bagels eller fastfood-frokostprodukter som «breakfast burgers» og burritos.

For en freshere og mer trendy frokost kan du prøve kafeer som spesialiserer seg på smoothie-bowls, avokadotoast og økologisk kaffe. Slike steder finner du ofte i de trendy bydelene i de store byene.

Og hvis du føler deg eventyrlysten, bør du prøve en lokal foodtruck. Mange av dem kan by på innovative og deilige frokostalternativer som gjenspeiler det lokale kjøkkenet, som for eksempel kan være inspirert av Mexico.

Uansett hva du foretrekker, vil du finne et stort og rikt utvalg av frokostopplevelser i USA som gjør det verdt å utforske nærområdet rundt hotellet.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende

Se våre reiser til USA nedenfor: