TRYGGHETSGARANTI & SPAR 3.000 KR. PÅ UTVALGTE TANZANIA-REISER
85 29 54 24
Åpent i dag kl 10 - 16 | Se åpningstider

Jul i Thailand

20.10.2024
Vis alle innlegg

Kvinne går på stranden i Thailand iført nisselue

Tilbring julen i Thailand og dropp snø og kulde til fordel for solskinn og varmt vær.

Hvis du drømmer om en tropisk juleferie, er Thailand et supert valg.

Les videre nedenfor for å finne ut hvorfor Thailand er et populært julereisemål, og hva du bør se og gjøre hvis du velger å tilbringe julen i Thailand.

Hvorfor bør du feire jul i Thailand?

Det er mange grunner til at Thailand er et flott reisemål i julen.

Været i Thailand er generelt varmt hele året, med tørre og regnfulle sesonger på forskjellige tider gjennom hele året. Men i desember og januar er det den tørre årstiden i det meste av landet. Temperaturene er varme, og det er mange timer med solskinn, noe som bidrar til å gjøre disse månedene blant de mest populære å besøke Thailand i.

En reise til Thailand i julen er derfor ideell for deg som drømmer om å bytte ut den europeiske vinterkulden med tropisk varme i både desember og januar.

Hvordan feirer man jul i Thailand?

Julepynt på himmeltoget i Bangkok

Og hva kan du da forvente når du velger å reise til Thailand i julen?

Julen er ikke en tradisjonell høytid i Thailand, siden flertallet av befolkningen er buddhistiske. Men ettersom den europeiske juleferien er høysesong for turisme i Thailand, vil du likevel komme over noen typiske juletradisjoner.

På noen av de populære destinasjonene, for eksempel på thailandske øyer som Phuket eller Koh Samui, vil hotellene typisk pynte til jul og feire julaften med middag eller fest. I storbyer som Bangkok vil det også være julelys og dekorasjoner i gatene. Mange hoteller serverer europeiske juleretter, men du kan også utforske lokale thailandske retter på markeder og restauranter.

Så det er ingen grunn til å være bekymret for at du ikke vil være i stand til å komme i julestemning hvis du velger å feire jul i Thailand.

Hva med nyttår?

Hvis du er i Thailand i nyttårshelgen, kan du oppleve masse feiringer med fyrverkeri og nedtelling til klokken tolv mange steder. Selv om den største nyttårsfeiringen for det thailandske folk er thailandsk nyttår – Songkran, som finner sted i april, er 31. desember også en festdag i hele landet.

Chiang Mai er et særlig populært sted å hilse det nye året velkommen i Thailand, og ved Tae Phae-porten, som er en historisk byport inn til gamlebyen, slipper thaiene skylanterner opp mot nattehimmelen når klokken slår tolv.

Hva bør du oppleve i Thailand i julen?

Mann står foran Wat Arun i Thailand ved solnedgang

Det er utallige fantastiske steder i Thailand, og hver av dem er verdt et besøk hele året – også i julen. Uansett om du er glad i avslappende strandliv, storbyferie eller vakker natur, finnes det noe for deg.

Her kan du se noen forslag til hva du (også) kan oppleve i Thailand i julen.

Historiske og kulturelle severdigheter

Du kan også tilbringe julen med å ta et dypdykk i Thailands spennende og rike historie og kulturarv.

I tillegg til de utallige vakre templene som du finner i de store byene som Bangkok og Chiang Mai, finnes det også historiske byer som det er vel verdt å utforske: Du kan for eksempel ta turen til Ayutthaya eller Sukhothai, som begge har århundregamle tempelruiner som er på UNESCOs verdensarvliste.

Byen Chanthaburi gir deg også et innblikk i thailandsk historie med sitt historiske sentrum, den gotiske katedralen og den tradisjonelle lokale livsstilen.

Storbyliv

Hvis du vil oppleve en julefeiring med masse glitter og stas, kan du tilbringe juleferien i Thailands livlige hovedstad – Bangkok.

Bangkok er kjent for sine gigantiske kjøpesentre, som hver jul forvandles til et hav av blinkende lys og fantastiske juledekorasjoner.

I Bangkok kan du også oppleve noen av byens spektakulære julemarkeder, hvor du kan kjøpe alle slags juleting eller få et glimt av julenissen.

Juletiden er gjerne stor stas i storbyen, med mange festlige arrangementer du kan delta på. Det er også flere kristne kirker i Thailand som dekorerer til jul og holder julemesse, som kan være en mer høytidelig opplevelse.

Naturopplevelser og nasjonalparker

Mann på bro i Khao Yai nasjonalpark

Thailand kan by på mange fantastiske nasjonalparker, og det tørre, varme været i desember og januar er ideelt for unike naturopplevelser.

Khao Sok nasjonalpark i Sør-Thailand har imponerende kalksteinsklipper, frodig regnskog og den smaragdgrønne Cheow Lan-sjøen, der reisende kan legge ut på seilturer.

I Khao Yai nasjonalpark, som ligger nordøst for Bangkok, finner du grønne fjell, fantastiske fossefall og fantastisk dyreliv med elefanter, aper og mange forskjellige fuglearter.

Du kan også oppleve den fascinerende elven Kwai med overnatting på et flåtehotell, et «flotel» eller kanopadling og raftingturer.

Strender og øyer

Hvis du drømmer om en tropisk juleferie med avslapning øverst på ønskelisten, er Thailand det rette stedet for deg.

Dra på øyhopping i Thailand og opplev de kritthvite sandstrendene på øyer som Koh Kood og Koh Chang, eller beundre de vakre kalksteinsformasjonene på Krabi og de omkringliggende øyene Koh Lanta eller Koh Ngai.

Du kan også utforske Thailands største øy, Phuket, som kan by på massevis av aktiviteter omgitt av vakker natur.

Er du klar for å reise til Thailand i julen?

Par på tur på stranden på øya Koh Ngai i Thailand

Uansett hvilken destinasjon du velger, vil en juleferie i Thailand gi deg muligheten til å feire på en ny og spennende måte, med masse som skjer.

Tilbring julen i Thailand og få litt av alt: sol og varmt vær, avslapping på vakre strender og et streif av julestemning.

TourCompass – fra turist til eventyrreisende

Se våre reiser til Thailand nedenfor: